„A pezsgő a legújabb trend ma Tokajban. A hazai zajos sikerek mellett látsz nemzetközi potenciált is a tokaji pezsgőben?
Nem tudom a választ, de hiszek benne nagyon. A borvidéken nekem volt először engedélyem a hivatalos kisüzemi pezsgőkészítésre. A furmint egy jól megválasztott dűlőben meg tud fogalmazni egy új értelmezésű buborékos ital minőséget, ami nemzetközileg is felkeltheti a figyelmet. De a nemzetközi érvényesülés nem kizárólag a produkció minőségén múlik. Ez sokkal összetettebb. Sokkal.
A magas, egyedi minőséget csak kis- és középüzemi méretekben érzed elérhetőnek?
Kizárólag. A mai magyar viszonyok és a múltunk nem engednek nagyobb felületen bemutatkozni mint 10 hektár, ami az egyediség mentén értelmezhető. Ez magyar sajátosság. Nem tudunk ellene tenni. Örökség az elmúlt évszázadból.”